• 0342 317 29 00

 

Sevgili öğrenciler…

İlk kez 1999-2000 eğitim öğretim yılında öğrenci almaya başlayan bölümümüz kurulduğu yıldan itibaren büyüyerek yoluna devam etmektedir. Lisansta 750, lisansüstünde 143 olmak üzere toplamda 893 öğrenci ile başladığımız bu eğitim-öğretim yılı sonunda lisansta okuyan 750 öğrencimizden 120’sini bilimsel yeterliliklerini tamamlamış, fikri hür, vicdanı hür bilim insanları sıfatıyla uğurlamanın heyecanını yaşadık. Bu itibarla öncelikle bütün akademik ve idari kadroya, sonrasında ise çocuklarını bize güvenerek emanet eden saygıdeğer ailelerimize teşekkür ediyorum.


Sevgili öğrencilerimiz, Sizler artık yeni bir hayata doğru yelken açıyorsunuz. Esasen buraya gelirken de yeni bir hayata adım attığınızı hissederek gelmiştiniz. Bu ilk adımda bir hazırlık süreci olan dört yıllık lisans eğitiminizi başarıyla tamamlayıp bizi ve ailelerinizi onurlandırdınız. İlerleyeceğiniz yeni yolda dürüst, adil, çalışkan, üretken, insani değerlere ve temel hak ve hürriyetlere saygılı, vatanına ve milletine bağlı bireyler olacağınızdan kuşkum yok. Başarınızdan dolayı hepinizi öğretim elemanı arkadaşlarım adına içtenlikle kutluyorum. Bilmenizi isterim ki mezuniyetiniz bizim açımızdan bir kopuş, ayrılış değildir.
Kapımız size her zaman açık. Mezun ettiğimiz öğrencilerimizle hoca-öğrenci ilişkimizi bir ömür boyu sürdürmek isteriz. Aynı zamanda üniversitemizin Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde yer alan yüksek lisans ve doktora programlarıyla bu eğitim-öğretim sürecini bir adım daha ileriye taşımanızı da arzularız.
Zira bütün akademik camianın hayatını daha anlamlı ve güzel kılan sizlerle birlikte olmak, sizlere bir şeyler öğretmek ve sizlerden bir şeyler öğrenmek, sizlerle birlikte üretmektir.


Bu dileklerle sözlerime burada son verirken “yolunuz açık olsun” diyor, Türkiye’nin geleceğine güzel ahlakınız, düzgün kişiliğiniz, edindiğiniz bilgi ve becerilerinizle yön vereceğinize inanarak saygılarımı sunuyorum.


Prof. Dr. Hülya Arslan-Erol

Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Başkanı

 

 

Galeri

Birinci Öğretim Mezuniyet Töreni

İkinci Öğretim Mezuniyet Töreni