• 0342 317 29 00

Sayın Prof. Dr. Hülya Arslan Erol ve Prof. Dr. Mehmet Erol’un yürütücülüğünde gerçekleşen Somut Olmayan Kültürel Miras Bağlamında Suriyeli Türkmen Göçmenlerin Dil ve Kültürleri Çalıştayı 7-8 Ekim 2019 tarihleri arasında GAÜN Mavera Atatürk Kültür Sahnesinde gerçekleştirildi. Çalıştay Programı Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Ali Gür, Sayın Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Gürer Gülsevin, Sayın UNESCO Milli Komisyon Başkanı Prof. Dr. M. Öcal Oğuz, Sayın Türkmen Meclisi Başkanı Dr. Vecih Cuma ve Sayın Dekanımız Prof. Dr. Hülya Arslan Erol’un açılış konuşmaları ile başladı.

                      

            

Açılışın ardından Çalıştayın Ağız Araştırmaları konulu 1. Oturumu Sayın Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Gürer Gülsevin’in başkanlığında; Sayın Prof. Dr. Hülya Arslan Erol, Sayın Prof. Dr. Leyla Karahan, Sayın Prof. Dr. Jale Öztürk, Sayın Prof. Dr. Faruk Yıldırım, Sayın Doç. Dr. Özgür Kasım Aydemir ve Sayın Doç. Dr. Serdar Yavuz’un bildirileri ile gerçekleştirildi. Çalıştayın Somut Olmayan Kültürel Miras konulu 2. Oturumu Sayın Prof. Dr. Hülya Arslan Erol’un başkanlığında; Sayın Prof. Dr. M. Öcal Oğuz, Sayın Prof. Dr. Metin Ekici, Sayın Prof. Dr. Muhtar Kutlu,  Sayın Prof. Dr. Mehmet Erol ve Sayın Doç. Dr. Adem Koç’un bildirileri ile gerçekleştirildi.

          

Çalıştayımız katılım belgeleri, hediye takdimi ve ertesi gün gerçekleştirilen Gaziantep gezi turu ile sonlandırıldı. Galeri için tıklayınız...