• 0342 317 29 00

Bölümümüzün değerli hocalarından Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Gültekin danışmanlığında Türk Halk Bilimi Topluluğu öğrencileri tarafından hazırlanan Doğu Türkistan -Uygur Türkleri - Dil, Kültür, Sanat ve Edebiyat  konulu panel;  Ömer Asım Aksoy Konferans Salonunda, bölümümüz akademik kadrosu ve öğrencilerinin yoğun katılımı ile gerçekleştirildi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programın açılış konuşmalarını Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Gültekin ve Değerli Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Hülya Arslan Erol gerçekleştirdi. Türk Dili ve Edebiyatı böülmü yükseklisans öğrencilerinden Betül Arslan'ın yöneticiliğini yaptığı panelde Uygur Türklerinin tarihi, sosyal yaşamı, ekonomik yaşamı, edebiyatı, şiiri ve müziği bölümümüz öğrencileri Ali İhsan Apaydın, Fulya Ceren Zorlar, Hatice Göçer ve Merve Mıhçakan tarafından ele alınarak değerlendirildi.