Son iki yılda verilen lisans ve lisansüstü düzeydeki dersler |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Dersler | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Uluslararası Hakemli Dergilerde Yayınlanan Makaleler |
|
Yıl |
İçerik |
Bayram, M. 2004. Determination of the sphericity of granular food materials. Journal of Food Engineering, 68, 385-390.
| |
Arslan Bayram, Ö., Bayram, M., Tekin, A.R., 2004. Spray drying of sumac flavour using sodium chloride, sucrose, glucose and starch as carriers. Journal of Food Engineering, (in press).
| |
1. Bayram, M. 2000. Bulgur Around the World. Cereal Foods World, 45:80-82 | |
2. Bayram, M., Öner, M.D., 2002. The New Old Wheat: Convenience and Nutrition Driving Demand for Bulgur, World-Grain, November-2002, 51-53. | |
3. Bayram, M., Kaya, A. and Öner, M. D. 2003. Color-sorting systems for bulgur production. Cereal Food World, 48 (4): 168-172. | |
4. Bayram, M., Kaya, A. and Öner, M. D. 2004. Changes in properties of soaking water during production of soy-bulgur. Journal of Food Engineering , 61, 221-230.
| |
5. Bayram, M., Öner, M.D. and Kaya, A. 2004. Influence of soaking on the dimensions and colour of soybean for bulgur production. Journal of Food Engineering, 61, 331-339. | |
6. Bayram, M., Öner, M. D. and Eren S. 2004. Effect of the cooking time and temperature on the dimensions and crease of the wheat kernel during the bulgur production. Journal of Food Engineering, 64, 43-51. | |
7. Bayram, M., Kaya, A. and Öner, M. D. 2004. Water absorption, leaching and color changes during the soaking for production of soy-bulgur. Journal of Food Process Engineering (in press) | |
8. Bayram, M.,Öner, M. D. and Eren S. 2004. Kinetic modelling of the dimensional changes of the wheat kernel during the cooking operation for the bulgur production. Food Science and Technology International. (in press | |
Bayram, M. 2004. Modelling of cooking of wheat to produce bulgur. Journal of Food Engineering (in press). | |
Bayram, M. 2004. Determination of the cooking degree for bulgur production using amylose/iodine, centre cutting and light scattering methods. Food Control (in press). | |
Bayram, M. and Öner M.D. 2004. Stone, disc and hammer milling of bulgur. Journal of Cereal Science, (in press).
| |
14. Bayram, M. and Öner, M.D. 2005. Determination of applicability and
effects of colour sorting system in bulgur production line. Journal of Food
Engineering (in press)
| |
Bayram, M. Rediscovering of pounded wheat. Cereal Foods World. May-2005 | |
Bayram, M. Processing of ancient pounded wheat. World Grain (in press) | |
Uluslararası bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitabinda (Proceedings) basılan bildiriler |
|
Yıl |
İçerik |
1. Bayram, M., Öner, M. D., 2004. Application methods for Color Sorting System in Bulgur Production Line, Indianapolis- International Quality Grains Conference-July 19-22. | |
2. Bayram, M., Öner, M. D., 2004. The results of Applied Color Sorting System on Bulgur Production Line, Indianapolis- International Quality Grains Conference-July 19-22. | |
3. Bayram, M. 2003. Bulgur Production and Processing Technologies. Scheller Kunstmühle Reisg Inc. Technical Seminar, Germany | |
4. Bayram, M. 2004. Investment possibilities of bulgur in Syria and its marketing in Arabic countries. Türkiye-Suriye İşbirliği Sempozyumu. 29-30.May. | |
Ulusal hakemli dergilerde yayınlanan makaleler |
|
Yıl |
İçerik |
1. Bayram M., Öner M. D. , ve Eren Sami, 1996. Bulgur Üretiminin Bugünkü Durumu ve Sorunları . Gıda Teknolojisi Dergisi, 39-45. | |
2. Bayram, M., Öner, M.D., 1998, Dünyada, Türkiyede ve Bölgede Bulgur Sektörü, Dünya-Gaziantep Bulgur Sanayi Eki, (34):1, 11. | |
3. Bayram, M., Kaya, A. ve Öner, M.D., 2003. Pirinç Üretimi ve İşleme Teknolojisi, Unlu Mamuller Teknolojisi, 59:16-30. | |
4. Bayram, M. and Öner M.D. 2004. 2003’de bulgur sektörü-1. Unlu Mamüller Teknolojisi, 61:23-29. | |
5. Bayram, M. and Öner M.D. 2004. 2003’de bulgur sektörü-2. Unlu Mamüller Teknolojisi, 62: 20-30. | |
6. Bayram, M. 2001. Geleneksel gıda piramitleri. Gıda Dergisi Bakliyat Eki. 8-10 | |
7. Bayram, M. 2000. Dünya’da ve Türkiye’de hububat ve un ticareti. Unlu Mamuller Teknolojisi, 9(5):52-61. | |
8. Bayram, M. 2000. Sektörel ve teknolojik alanda mercimek. Gıda Dergisi, Haziran :56-59. | |
9. Bayram, M. 1999. Geleneksel mutfağımızın değişmez gıdası bulgura sektörel yaklaşım. Unlu Mamuller Teknolojisi 8 (8): 19-24. | |
10. Bayram, M., Baharoğlu, M. ve Baharoğlu, B. 1999. Gizli bir ekonomik güç olan bulgur sektörüne ağır darbeler. Unlu Mamuller Teknolojisi 8 (3): 38-40. | |
11. Bayram, M. 2001.Yanlış tüketici bilinçi:sarı bulgur. Unlu Mamuller Teknolojisi. 10(4): 69-72. | |
Ulusal bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitabinda basılan bildiriler |
|
Yıl |
İçerik |
Bayram M., Demirci A.R., 1994. Monolaurinin Yoğurt Kültürlerine Etkisi, 2. Gıda Müh. Kongre ve Sergisi, 35-40. | |
5. Bayram, M., Arslan Ö. 1996. Kuşburnunun Farklı Ürünlere İşlenmesi, Kuşburnu Sempozyumu, Gümüşhane. | |
6. Bayram M., Öner M.D., 1996. Bulgur Üretiminin Bugünkü Durumu ve Sorunları. II . Un-Bulgur-Bisküvi Sempozyumu. Karaman, 28-30 Mayıs, 1996. | |
7. Bayram, M., Öner, M.D., Eren S. 1998. Bulgur Üretimi Esnasında Pişirme İşleminin Buğday Tanesinin Fiziksel Özellikleri Üzerine Etkisi. Gıda Mühendisliği Kongresi, Gaziantep, 357-368. | |
8. Bayram, Ö.A., Bayram, M., Öner, M.D. 1998. Makarnaya Soya Fasulyesi Ununun Katılmasının Etkileri Üzerine Araştırma, Gıda Mühendisliği Kongresi, Gaziantep, 369-378. | |
9. Bayram, M., Öner, M.D., Kaya, A., 2002. Bulgur Üretiminde Renk Ayıklama (Sorting) Sisteminin Kullanımı, Hububat 2002-Gaziantep, 189-201 | |
10. Bayram, M., Kaya, A., Öner, M.D., 2002. Soy-Bulgur Üretimi İçin Uygulanacak Olan Islatma İşleminin İncelenmesi, Hububat 2002-Gaziantep, 629-643. | |
11. Dalgıç, A.C., Akay, E., Bayram, M., Öner M.D., 2004. Gaziantep Üniversitesi İnternet Bilgi Sistemi (İBS). Akademik Bilişim-2004 Konferansı, 11-13 Şubat, KTÜ-Trabzon. | |
12. Bayram, M. 2004. Regional Turkish Traditional Foods, Place in World and Presentation to European Consumers. Spain El Corte Ingless, İstanbul | |
13. Bayram M.,1998. 1. Bulgur Üretiminde Gelişmeler ve İncelemeler Semineri. Gaziantep Bulgur Üreticiler Derneği Üyelerine Eğitim Semineri, Gaziantep. | |
14. Bayram, M. 2001. Kırmızı Biber Üretiminde İleri Teknoloji Uygulamaları, Standardizasyon ve Kalite-Kontrol, Islahiye Tarım ve Köyişleri Müdürlüğü-2001 Üretici Bilgilendirme Semineri, İslahiye-Gaziantep. | |
15. Bayram, M. 2001. Alkol Fermentasyonu. TKB-KKGM Gıda Kontrolör Eğitim Semineri. | |
16. Bayram, M. 2001. Şarap üretimi, kalite kontrolü ve denetimde dikkat edilecek hususlar ve numune alma esasları. TKB-KKGM Gıda Kontrolör Eğitim Semineri. | |
17. Bayram, M. 2001. Bira üretimi, kalite kontrolü ve denetimde dikkat edilecek hususlar ve numune alma esasları. TKB-KKGM Gıda Kontrolör Eğitim Semineri. | |
18. Bayram, M. 2001. Sirke üretimi, kalite kontrolü ve denetimde dikkat edilecek hususlar ve numune alma esasları. TKB-KKGM Gıda Kontrolör Eğitim Semineri. | |
19. Bayram, M. 2001. Şarap Kalite Kontrolü ve Denetiminde Dikkat Edilecek Hususlar ve Numune Alma Esasları, TKB-KKGM Gıda Kontrolör Eğitim Semineri. | |
22. Bayram, M. 2004. Gıda ve Kriminoloji. Gaziantep Polis Meslek Yüksek Okulu Öğrencilerine Eğitim Semineri, Gaziantep. | |
Bayram, M, and Öner, M.D. 2005. Bulgur üretiminde vals, disk, çekiç, taş ve çift disk değirmen tiplerinin kullanımı, Gıda Kongresi-2005, İzmir.
| |
Diğer Yayınlar |
|
Yıl |
İçerik |
1. “Hububat 2002 – Hububat Ürünleri Teknolojisi Kongre ve Sergisi” Kongre kitabı editörlüğü – Bayram, M., Bozkurt, H. | |
2. “Bulgur: Eski Dünya ve Gizemin Ürünü (The Product of Ancient World and Mystery)”, Kitap Editörlüğü- Bayram, M. Avcı, A., Arslan, O., 2004. Gaziantep Bulgur Sanayicileri Derneği basımı. | |
Bayram, M. 2005. Bulgur: Eski Dünya ve Gizemin Ürünü. (Eds. Bayram, M. Avcı, A., Arslan, O.). Gaziantep Üniversitesi ve Gaziantep Bulgur Sanayicileri Derneği ortak basımı, pp17-21 | |
Bayram, M. 2005. “Bulgur: The Product of Ancient World and Mystery”, (Eds. Bayram, M. Avcı, A., Arslan, O.), Gaziantep Üniversitesi ve Gaziantep Bulgur Sanayicileri Derneği ortak basımı, pp:22-23
| |
Bayram, M. ve Öner M.D. 2005. Bulgur-T-. (Eds. Bayram, M. Avcı, A., Arslan, O.), Gaziantep Üniversitesi ve Gaziantep Bulgur Sanayicileri Derneği ortak basımı, pp:25-29 | |
Bayram, M. ve Öner M.D. 2005. Bulgur-E-. (Eds. Bayram, M. Avcı, A., Arslan, O.), Gaziantep Üniversitesi ve Gaziantep Bulgur Sanayicileri Derneği ortak basımı, pp:30-33. |
Yönetilen Yüksek Lisans Tezleri |
|||
Yıl |
Konu |
Öğrenci Adı |
|
2005 - 2007 | Recovering energy, nutrient and water from waste water of bulgur plants, | Fatih Balcı |
Doktora/Uzmanlık Tezleri |
|||
Yıl |
Konu |
Öğrenci Adı |
|
2009 - 2015 | Bulgur üretimi
esnasında renk değişimlerinin araştırılması ve sarı bulgur elde etmek için yeni
sistem geliştirilmesi
| Fatih Balcı |
Projeler |
|||
Yıl |
Konu |
Kurum |
|
2. TÜBİTAK (TIDEB-3030236) destekli ve Öztiryaki Gıda San. Tic. Ltd. Şti. ile y | |||
3. TÜBİTAK (TİDEB-3030244) destekli ve GÜNMAK Güney Değirmen Makine ve Helezon S | |||
1. Bakliyat ve hububat ürünlerinden yarı mamül gıda üretimi üzerine araştırma (1 |
Alan
|
Üniversite
|
Yıl
|
|
Lisans | Gıda Mühendisliği |
Gaziantep Üniversitesi |
1994 |
Y.Lisans | Gıda Mühendisliği |
Gaziantep Üniversitesi |
1997 |
Doktora | Gıda Mühendisliği |
Gaziantep Üniversitesi |
2003 |
Unvan |
Üniversite |
Yıl |
Prof.Dr. | GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ | 2012 |
Doç.Dr. | ÜNİVERSİTELER ARASI KURUL | 2006 |
Y.Doç.Dr. | Gaziantep Üniversitesi | 2004 |
Arş.Gör. | Gaziantep Üniversitesi | 1994 |
Yıl |
İdari Görev |
2015 - --- | GIDA TEKNOLOJİSİ ANABİLİMDALI BAŞKANLIĞI |
2014 - 2016 | DEAN |
2014 - 2016 | ÜNİVERSİTE SENATO ÜYELİĞİ |
2014 - 2016 | ÜNİVERSİTE YÖNETİM KURULU ÜYELİĞİ |
2014 - 2016 | MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ FAKÜLTE KURUL BAŞKANLIĞI |
2014 - 2016 | MÜH. FAK. FAKÜLTE YÖNETİM KURUL BAŞKANLIĞI |
2013 - 2016 | TARGET TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ YÖNETİCİSİ |
2013 - 2016 | TARGET TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ A.Ş. YÖNETİM KURULU ÜYELİĞİ |
2012 - 2016 | İNTÖRN TAKİP KURUL BAŞKANLIĞI |
2005 - 2006 | VICE DEAN |
-Gaziantep Üniversitesi Vakfı Bursu
-Bulgur Sanayicileri Derneği Ödülü
-Bazı kurum ve kuruluşlardan teşekkür belgeleri |
YAYIN TEŞVİK ÖDÜLLERİ |
FARKLI KURUM VE KURULUŞLARDAN ÖDÜLLER |