• 0342 317 29 00

 (1) Yaz okulunda öğrencinin kayıtlı bulunduğu programda almak istediği ders açılmadığı takdirde, öğrenci bu derse ilgili birim yönetim kurulu tarafından onaylanmış eşdeğer dersi üniversite içinden bir başka programdan veya bir başka yükseköğretim kurumundan alabilir.

(2) Öğrenci diğer yükseköğretim kurumundan ders alabilmesi için;

a)Bölüm başkanlığına bir dilekçeyle başvurur. İlgili bölüm ve birim yönetim kurulu seçilen derslerin yerel ve AKTS (ECTS) kredileri vb. ölçütleri açısından programdaki derslere eşdeğer olduğunun onaylanması gereklidir.

b)Üniversiteye kayıt yaptığı programın ilgili yıldaki taban puanı diğer yükseköğretim kurumundaki programın taban puanından düşük veya bu puana eşit; puan türünün ise aynı olması gereklidir.

(3) Öğrencinin bir başka yükseköğretim kurumundan ders alması durumunda bu yönergenin Madde 12 (1) geçerlidir. (Yaz okulunda bir öğrenciden fazla toplamda 9 kredi ders alabilir.)

(4) Başka bir yükseköğretim kurumunun yaz okulundan ders alan öğrenci, yaz okulu sonunda, almış olduğu ders veya derslere ait onaylı not döküm belgesini (transkript) dilekçesiyle birlikte güz yarıyılı ders başlama tarihinden en az on beş (15) gün önce bölüm başkanlığına sunmak zorundadır. Öğrencinin ibraz ettiği not dökümündeki notlar, ilgili birimin tabi olduğu yönetmeliğe göre nota dönüştürülerek ilgili birim yönetim kurulu kararıyla birlikle öğrencinin not belgesine işlenmek üzere ÖİDB’ye gönderilir.

NOT: Dilekçelerinizi elden verebileceğiniz gibi tde@gantep.edu.tr adresine de gönderebilirsiniz. Dilekçe ile birlikte almak istediğiniz dersin ders içeriğini de göndermeniz gerekmektedir. Göndereceğiniz dilekçe ektedir. Onay maili almadan başka üniversiteye kayıt yaptırmayınız.

Yaz Okulu Ders Saydırma Dilekçesi